Våren

När den sista snön röjts undan efter vintern är det dags att vårstäda. Vi erbjuder sandsopning för alla som vill städa bort det sista av vintern. Det är mycket som ska göras när våren sätter igång. Vintern kan gå hårt åt växterna. Skador på växter ska repareras och det är också fortfarande tid att beskära.

På Katrineholms Trädgårdstekniska Byrå har vi en kunnig personal som med erfarenhet och utbildning vet hur man beskär träd och buskar på bästa sätt.

Spara lite ris

Vid beskärningen under vårvintern så kan du driva den inne. Det är både vackert och muntrar upp i väntan på grönskan ute. Äpple och forsythia är två mycket lätta växter att driva inne. Forsythia kan drivas i blom redan från november/december. T.ex. björk går också bra att ta in. Björk tas in i februari/mars.

När du klippt ner fjolårets perenner

Behöver du inte nödvändigtvis rensa bort det nedklippta - varför inte låta det ligga kvar och bidra till en bättre jordstruktur i rabatten? Även annan beskärning kan bidra till trädgården. När träd och buskar beskurits kan man använda grenarna till att bygga med - kanske något för växterna att klättra i?

Vill du ha ett förskott

Med dahlior och andra lökar som ska blomma under sommaren? Förodla inne i kruka! Man ska inte vara alltför tidig (de blir de bara bleka och gängliga), men när april blir maj kan det vara dags. Kom ihåg att plantorna behöver avhärdas innan de får planteras ut (när frostrisken är över). Förodling ger för övrigt kraftigare plantor! 

Den starka vår-vintersolen

kan bränna vintergröna växter. Skydda dem med jute- eller säckväv så håller du rhododendron, thujor, lagerhägg, m.m. gröna och fina. Det är den frusna marken som gör att växterna inte kan dra upp vatten när solen kommer fram och gör att de får torkskador och de blir bruna. 

Visste du att

Räfsning på våren är bra för gräsets tillväxt? Då får man bort gammalt visset gräs och så kommer ljus och luft ned till gräsets botten.

Har du surjordsväxter

T.ex. rhododendron eller hortensia, då kan du ta bortkrattad mossa och lägga under dem!

I aprill

Är det dags att förgro potatis. Det är också en bra tid att dela dina gamla höstblommande perenner!

Förodla

I gamla mjölkförpackningar (eller dylikt)! Gör ren dem och klipp av till lagom höjd (mellan 0,5-1 dm). 

Välutbildad personal och en bred maskinpark för ett professionellt resultat

När tjälen gått ur marken och allting börjar vakna igen är det också dags att börja plantera. Vi hjälper till med både planering och plantering. Vill du fräscha upp trädgården, men behöver hjälp med idéer? Vi hjälper dig att komma fram till vad du vill ha och gör en ritning.

När det sedan är dags att utföra arbetet har vi kunnig och utbildad personal som ger dig ett professionellt resultat. Vi har en bred maskinpark som gör att vi kan utföra arbeten i både stor och liten skala.

Vi gör allt från gräsmattesådd till plantering av blommor, buskar och stora träd. Vi sätter också lök i rabatter och urnor. Mer av det vi gör är städning av parker och trädgårdar, montering av lekutrustning, montering av Gunnebo villa- och industristängsel, lövupptagning, bevattning, m.m.

Det du behöver för ditt eget vårpyssel i trädgården hittar du hos Systrarnas Trädgårdshandel

Många anlitar oss för trädbeskärning. För att vi ska kunna hjälpa så många som möjligt är det smart att beställa i god tid. 

Beställ redan idag
map-marker